Seneste nyt

Artikel

Hvad er fibernet?

Vi lever i en tid hvor internettet og tilgængelighed betyder mere og mere. Derfor kan det være en god idé at skifte internetforbindelsen med fibernet. Hvis du er i tvivl hvad fibernet er, og hvad det kan betyde for dit internet, så læs med her.

Fiber fibernet fiberbredbånd
Få det hurtigste internet med fiberbredbånd

Hvad er fibernet?

Fibernet er internet der transporteres via lysledere med lysets hastighed. Fibernet er produceret med optisk fiber. Selve fiberkablet er tyndt, og fiberkablet kan transportere uendelige mængder data på trods af en lille størrelse. Alle bredbåndsforbindelser starter med en fiberforbindelse, men kun fiberbredbånd går direkte til døren.

Lyslederkablet er typisk produceret af glas eller plastik. Kablet består nemlig af mange forskellige tråde, som er indpakket i glas eller plastik. Grunden til at man vælger gennemsigtige materialer er, at selve kernen skal være transparent, så lys kan gennemledes i kablet. Lyset kastes frem og tilbage. Dette gør altså, at lyset forbliver i ledningen, og data forsvindes ikke.

Er fibernet hurtigere end andre internettyper?

Fibernet er hurtigere end de andre tilgængelige internetløsninger, såsom COAX eller DSL. Herunder kan du læse, hvorfor fibernet er hurtigere end andre internetløsninger.

Materialet som fibernet er produceret ved gør, at fibernet er lavet på en bedre leder og har hurtigere forbindelse til data. Lyslederkablet kan indeholde, bære og have mere data end både DSL og COAX. DSL er produceret med kobber, og COAX er lavet med kabel, og begge er ikke nær så gode ledere, som fiber er.

Fibernet er også en symmetrisk forbindelse i den forstand, at både download og upload er den samme internethastighed. Oftest har DSL og COAX højere downloadhastighed end upload. Altså har fibernet en stabilitet, hvor man snildt kan være 10 enheder koblet på samtidig. Fibernet er i øvrigt oplagt til arbejdspladser eller større familier.

Ud fra ovenstående forklaring ville man i teorien godt kunne producere en fiberforbindelse der kan trække en gigabyte i sekundet, men de fleste danske udbydere tilbyder internethastigheder mellem 30 eller 1000 megabytes i sekundet, hvilket er dækkende for langt de flestes behov.

Gode grunde til at vælge fibernet

  • Du kan få en lokal internetleverandør
  • Fremtidssikring af bolig eller lokation
  • Download- og upload hastighed er lige hurtig
  • Hastighedsgaranti (Waoo)

Vælg det retter fiberbredbånd

Waoo er en fibernet udbyder, som vi anbefaler hvis du skal have fibernet. Hos Waoo får du nemlig lynhurtigt og stabilt internet over fibernettet. Dertil er Waoo også blevet kåret til at være Danmarks bedste internet for niende år i træk. (kilde: Loyalty Groups BrancheIndex™ Internet 2020)

Dertil har Waoo også internethastighedsgaranti på alt fiberbredbånd. Med andre ord kan man altid være sikker på en topkvalitet, for det man betaler for. Man ser desværre, at nogle internetudbydere ikke lover den hastighed som kunden betaler for. Hos Waoo kan man tage en internethastighedstest.

Fordele hos Waoo

Ved at vælg Waoo som leverandør af fibernet får du følgende fordele:

  • Sikkerhedspakke – Man kan nemt færdes på internettet uanset hvilken enhed man benytter
  • Online harddisk – Dette kan give ekstra plads til filer i skyen
  • Hastighedsgaranti – Man får altid den internethastighed, man betaler for.
  • Waoo Smart WiFi – Det bedste Wi-Fi signal i alle dele af lokationen for fibernet.

Priser på fiberbredbånd

WAOO FIBER EXTRA299,- abonnement pr. måned første 6 måneder.
Derefter 389,- pr. måned .
WAOO FIBER BASIC319,- abonnement pr. måned
WAOO FIBER FULL489,- abonnement pr. måned
Kilde: Waoo

Hvis du søger lignende artikler kan du læse med her.

Seneste nyheder

Andre nyheder