Bedste hjemmesider med gratis billeder (2021)

Marketing

Mangler du gratis billeder til sociale medier, hjemmesider, visuelle elementer eller søger du blot et nyt baggrundsbillede? Så læs med her.

De fleste kender til udtrykket ‘et billede siger mere end tusind ord’. Det er et gammelt ordsprog, men spoler vi tiden frem til 2021 passer udtrykket stadig. Med vores digitaliseringskultur bliver vi hele tiden præsenteret for billeder og grafik, uanset om det er på sociale medier eller hjemmesider. Derfor er det vigtigt, at du vægter dit grafiske udtryk højt, og finder de rette billeder til at fange besøgende.

I dette blogindlæg vil vi kigge på nogle af de bedste hjemmesider hvor du kan downloade gratis billeder til fri benyttelse på sociale medier og hjemmesider.

På billedeudbydernes hjemmesider kan du finde en lang række forskelle billedemner. Du kan f.eks. segmentere dine søgninger og finde animationsbilleder, ikoner, naturbilleder, tegnefilmsbilleder og en masse andre kategorier.

På nogle sider kan du være nødsaget til at oprette en gratis profil for at få fuld adgang og ubegrænset download.

Unsplash | Gratis billeder i høj kvalitet

Unsplash er en populær hjemmeside med gratis billeder. Billederne er taget af over 200.000 professionelle fotografer. Der er over to millioner billeder tilgængelige på www.unsplash.com hvor du kvit og frit kan downloade billeder, som du kan benytte hvor end du har lyst. På hjemmesiden kan du finde billeder i kategorier såsom artworks, mockups, wallpapers og mange flere, og dette skaber en masse muligheder for grafikere til at finde relevant grafisk materiale.

På Unsplash gælder følgende regler ved benyttelse af gratis billeder:

✅ Alle billeder kan downloades og benyttes gratis

✅ Billederne må benyttes til kommerciel brug

✅ Du behøver ikke tilladelser til at benytte billederne gratis

⛔ Du må ikke sælge de downloadede billeder uden du har foretaget store ændringer

⛔ Du må ikke tilføje billeder fra Unsplash og uploade disse på konkurrerende hjemmesider

Pexels | Gratis lagerfotos og -videoer delt af talentfulde fotografer

Pexels er en hjemmeside hvor du kan tilgå mange forskellige billeder og downloade dem ganske gratis. Det gode ved netop Pexels er, at hjemmesiden kan tilgås på dansk, og dertil også når du foretager specifikke søgninger. Derfor kan du nemt og overskueligt lave søgninger på danske ord og få relevante resultater. Dertil er brugeroplevelsen fin, da man efter danske søgninger modtager andre relevante kategorier der relaterer sig til det søgte emne. Pexels tilbyder ikke kun billeder, men også videoer. Du kan læse et indlæg om hjemmesider hvor du kan downloade gratis videoer her:

Dette er tilladt ved gratis download på Pexels:

✅ Du må redigere alle fotos og videoer downloadet fra Pexels

✅ Du behøver ikke kreditere fotografen af det downloadede billede

✅ Alle billeder og videoer må benyttes på sociale medieplatforme og hjemmesider

Pixabay | Professionelle gratis billeder

Pixabay er endnu en smart hjemmeside hvor du kan hente gratis billeder. Hjemmesiden rummer en billedbank på næsten to millioner i skrivende stund og er derfor én af de største udbydere af gratis billeder i 2021. Udover gratis billeder kan du også downloade vector grafik, illustrationer, videoer og musik gratis. På Pixabay kan du nemt differentiere dine søgninger og behov i søgelinjen. Derudover kan du også tilgå redaktionens anbefalede billeder.

Pixabay’s regler ved download af billeder:

✅ Alle billeder må benyttes og downloades gratis

✅ Billederne må både benyttes til kommercielt brug og ikke-kommercielt brug

✅ Du behøver ikke tilladelser til at benytte billederne gratis, men der sættes pris på kreditering til fotografen.

Sig tak til fotografen for gratis billeder

Vi håber, at du kan benytte nogle af de ovenstående udbydere med gratis billeder. De fleste fotografer vil sætte pris på gratis støtte i form af at følge dem på sociale medier, eller donationer. Dette er også vores opfordring.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *